Senaste inläggen

Av Susanne - 25 maj 2010 21:38

När jag och Noel var och inhandlade färg och penslar och klister osv så hittade Noel vägg dekaler som han bara var tvungen att ha. 249 kr kostade det. Men Noel är så nöjd med resultatet.

  

  


ANNONS
Av Susanne - 25 maj 2010 21:34

Här är jord gubbs lådan nästan färdig. Grannarna är väldigt imponerade, är det bara när man är man som man antas kunna snickra?


  

Här är lådan äntligen färdig och jag har satt markduk i lådan och runt väggarna och hällt på jord och äntligen får plantorna lite större plats att växa på.

  ANNONS
Av Susanne - 22 maj 2010 15:26

Jag håller på och målar panel som vi haft i källaren i typ 10 år. Istället för att dom ska ta upp plats och inte användas till något ändå, så fick jag en snille blixt, att jag kan snickra ihop dessa till planterings lådor som jag ska ha på tomten. Jag köpte falu röd färg, det var väldigt billigt och med tanke på att vi ska ha vinröda knutar på huset så kommer dom att passa in.


Nu sitter jag och väntar på att det ska torka och sedan så kom jag på att jag har nog ingen bra spik att spika med. Den vi har är ju väldigt kraftig och lång. Får se vad som finns att tillgå. Annars har säkert någon här i kolonin lite spik som jag kanske kan få låna.


  

Sedan har Peter klippt gräsmattan och jag har rensat och fixat till lite här och där. Nu börjar det likna något på vår tomt.


  


Av Susanne - 14 maj 2010 10:38

Tjhoo, nu har jag bara en strykning kvar på ena kortväggen. Det tar nog ca ½ timme. Sedan har jag målat allt däruppe. Vi har iof golv kvar som måste läggas, men det är inget jag just nu tänker på.


Jag har faktiskt börjat att måla golvet med golv färg. Det är bara provosoriskt, för det ska läggas golv, men när det blir vette sjuttsingen och jag vill gärna ha något bättre på golvet än bara skivor. Fast det torkar ju inte, det är för kallt däruppe. Jag får lägga målningen av golvet åt sidan.  Men jag måste snygga till det, för hela golvet är inte målat, så nu ser det jätte konstigt ut.

Av Susanne - 13 maj 2010 09:05

Igår låg jag i bäddsoffan precis hela dagen. Så idag har jag mycket att måla igen.

Min bror var ute med utomhus färg igår och han påpekade ju naturligtvis på ställen där jag måste spackla om. Orka! Men han rätt. Jag får gå över sidan där jag målat en gång och spackla lite på sina ställen.


Hoppas att han har tid att komma ut nästa vecka och hjälpa oss att tapetsera en vägg här nere. Jag får åka och inhandla ett "engångs" tapet bord och klister och verktyg så att det finns om han skulle ringa säga att han vill åka ut och tapetsera.


Vi har köpt den här tapeten Atrium Tidning från Rusta. Tror att det kommer att passa bra till golvet. 


  


Av Susanne - 11 maj 2010 18:37

Jag undrar när värmen behagar komma. Det är sol ute, men det är ju svinkallt!


När jag är färdig med loftet så ska jag ägna mig åt odlings lotten. Jag fick purjolök av Kerstin, en annan kolonist och dom har jag satt ner i jorden. Jag sådde även morötter i samma låda. Sedan satte jag gamla fönster ovanpå för att få lite extra värme så att det inte dör.


Jag ska införskaffa ännu fler pallkragar och sedan ska jag se om jag kan hitta något bra ställe där man kan få ordnat transport av jord. Det blir ganska dyrt när man ska köpa jorden nere på Bauhause. I en pallkrage går det 4-5 säckar. Jag ska förhoppningsvis ha minst 15 dubbla pallkragar. Det är många säckar jord, och då blir det enklare och framför allt billigare om jag kan få hit ett lass med jord istället.


Jag har köpt sätt potatis och den vill jag sätta nu. Vi fick så fin potatis förra året. Men jag har iof 200 kvm till att odla på och en del av ytan är uppfräst, så där ska man kanske peta ner ett par potatisar? Men det är hård lerjord, så jag misstänker att det blir sorgliga potatisar att bjuda på till midsommar. Men man kan ju testa, potatis är inte så dyrt.

Av Susanne - 11 maj 2010 18:29

Jag började att spacka och slipa uppe på loftet igår. Det är sjukt jobbigt. Trångt och lågt. Idag har jag börjat att måla och det är lika sjukt jobbigt som att spacka och slipa, men det blir ett synligare roligare resultat.


Min man och ett par av hans vänner var ute i stugan idag. Han hade med sig Sushi, så jag kom igång att måla väldigt sent idag. Jag hann bara måla halva loftet ett gång. Jag får måla resten imorgon. Tänkte ta och måla ena halvan, för att kunna flytta över madrasserna som ligger i andra ändan. Det blir nog enklare att måla när man har fritt utrymme för att kunna ligga ner och måla.


  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kolonistugan med Blogkeen
Följ Kolonistugan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se