Senaste inläggen

Av Susanne - 10 januari 2010 12:00

Då var Voddler "tävlingen" över. Det har varit jättesvårt att välja bland alla som vill ha en Invite. Tyvärr har jag ju inte så många som jag skulle vilja ha att dela ut.


Nu var svaren inte viktiga i sig, men jag vill bara skriva att det inte var några fotoplancher jag köpt utan gamla skolplancher, finns inget som är fotat där inte. Svaret var ju rätt ändå.


Jag har iaf valt Linneá som ändå la ner sig och hittade svaren, ni andra kunde ju bara kopiera hennes svar rakt av. Sedan har jag valt Filip för att han skrev någorlunda lite poestiskt. Jag gillade att han kanske skulle fälla en tår.


Grattis till er. Ni kommer att få en Invite under dagen skickade till mailadressen som ni uppgett. Jag ser att Linneá inte uppgett någon mail, men jag skall försöka komma i kontakt med henne via hennes egen blogg.


Jag har ett par Invites kvar och delar jag inte ut dom till vänner och bekanta så kommer jag att dela ut ett par till här på min sida. Så håll utkik!


Men för er som inte fick någon invite denna gången så finns det en annan tjänst, dock en man betalar för filmerna, men man slipper vandra ner till videobutiken för att hyra film.

http://www.headweb.com


Varför ändrar man inte namnet till DVD butik istället för video butik, hur många hyr en vhs idag egentligen? 


Jag som haft Voddler från the begining, kan ju säga att man måste ha en bra uppkopplings hastighet för att det skall fungera bra att streama film. I början strulade det mycket och vi fick inte igång en enda film, men nu funkar det mycket bättre.


Vi har testat att köra via mobilt bredband men det är för långsamt för det än. Så tyvärr Elina som åker buss och som verkade ha en förhoppning om att kunna kolla film på bussen det fungerar nog inte om det är mobil uppkoppling du använder. 


Filmutbudet är inte jättestort men det växer, jag tror dom har runt 500 filmer. Att det är lite äldre filmer tycker inte jag gör något, många har man ju inte sett. Det är dom äldre filmerna som är gratis. Nyare titlar på filmerna tar dom några kronor för.Kvalitén är som att kolla på en DVD film. Reklam visas bara i början av filmen, man slipper reklam avbrott mitt i filmen, men det skulle inte förvåna mig om dom inte börjar med ett reklam avbrott mitt i filmen så småningom. Men jag hoppas verkligen inte det.


Sedan läste jag att dom har en förhoppning om att kunna visa filmer som går på bio också, antagligen är det väl ganska långt fram i framtiden som det kommer att hända. Det hade ju varit perfekt att kunna se en premiär hemma för en peng istället för att behöva trängas med an massa prassel ätande människor.


ANNONS
Av Susanne - 6 januari 2010 15:10

Hej på er.


En del av er glömmer att skriva eran mail adress i Voddler "tävlingen". Hur hade ni tänkt er att jag skulle kunna få tag i er om det skulle vara just du som vinner?


Det blir svårt att utse vinnare bland er. Jag skulle vilja ge er alla en invite, men tyvärr har jag inte så många att dela ut.

ANNONS
Av Susanne - 2 januari 2010 19:44

Jag och Noel åkte ut till stugan idag för att bara mysa. Jag har en 24 liters plast dunk i badrummet till disk och toa besök. Sedan köpte jag en 10 liters plastdunk på ÖB för 49 kr att ha till dricks vatten och matlagning. Vatten finns att hämta i föreningens samlings lokal.


Det är lite jobbigare utan rinnande vatten men det går. Vi har det varmt och skönt och jag är så glad att vi investerade i luftvärme pumpen. Den värmer upp snabbt.


Någon av "oss" hade glömt att stänga frysen helt så ni kan ju tänka er vilket berg av is det var inne i frysen. Snart är det av frostat och jag kan ta in maten från utsidan.


Noel är glad att Boxer boxen funkar med den digitala antennen som vi köpte. Vi köpte en glitter antenn som "alla" andra har i kolonin, men vi hade inte aktiverat vårat kontantkort för kanalerna, när säsongen var över så hade vi fortfarande inte aktiverat kortet och bestämde oss att göra det för att kunna använda hemma.Men för att kunna använda boxen hemma så var vi tvungna att köpa en antenn. Vi köpte en liten variant som man även kan ha inne och det visade sig att den funkar ju hur bra som helst även ute i koloni stugan. Nu måste jag bara "lura" på någon annan nybyggare våran glitter antenn som vi inte behöver.


Jättekul med er som vill vinna en voddler invite. Jag har ett par favoriter, men det är ju ett tag kvar och fler tävlande kan ju ge sig in i striden. Att fjäska och säga att man följer sajten duger inte. För det fattar ju vem som helst att dom flesta av er gör inte det och det är inte det jag är intresserad av, jag tycker att det är roligt att ge bort saker, men vill inte ge bort dom utan att få något kanske roligt tillbaks. En rolig eller tänkvärd orsak till varför man är värd en Invite. Man kan gärna skriva hur man fann till mig också


Sedan kanske några av er faktiskt tycker att det är kul att återkomma och ni är så välkomna. Jag kommer antagligen att anordna fler tävlingar framöver, det är ganska kul.


Ni som undrar vad det är för tävling så finns den i mitt inlägg den 1 januari och vinnarna koras den 10 Januari.

Av Susanne - 1 januari 2010 21:07

Jag har 2 Voddler invites som jag tänkte att ni kunde få tävla om. Alla svar finns i min blogg.


Svara på dessa frågor och ge mig en bra anledning på varför just du skall vinna inviten. + i kanten är om du länkar till min sajt ( fast det är inget avgörande )


Tävlingen avslutas den 10/1 2010  ca 12.00


Vilken telefon modell har min man?


Vad heter min man?


Från vilken sajt köpte jag mina skolplanscher?


Var har jag köpt mina zink pallar?


Vad har vi för värme system i stugan?


Vad har vi för kök och vitvaror?


Varifrån har vi köpt vårat växthus?


Vad heter min mans favorit band?


När skrev jag mitt första inlägg? 


Av Susanne - 1 januari 2010 20:27

Hej på er. Gott nytt på er som läser min inte så just nu uppdaterade blogg.

Jag var ute i kolonin och kollade till och det är ju så mysigt och nytt och fräscht. Jag längtar ut. Vi har tänkt att åka ut en dag medans jag är ledig från jobbet och övernatta en natt. Undra hur längesedan det var vi hade så här kallt och såhär länge egentligen i Göteborg? Graderna brukar ju nästan aldrig vara under 0...


Kommer ni ut i vår/sommar och hälsar på och kanske äter lite gott grillat? Jag skall nog ha en tjej kväll med övernattning. Sitta och prata och ha det mysigt. Även du Ulle är välkommen om du då kan ;-)


Jag har ett par Voddlers Invites, men jag sitter och klurar på en liten trevlig tävling för att man skall kunna få en Invite. Jag återkommer när jag kommer på något trevligt. Det kanske ökar antalet läsare till min blogg med lite roliga tävlingar.


Jag skrev ett inlägg någon sekund tidigare om att jag skulle dela ut till någon av mina trogna läsare och hann inte ändra inlägget förrän jag fått en kommentar. En av få kommentarer som jag får ;-)


Det är nog en grej att få fler läsare att ha lite trevliga tävlingar. Jag får nog ge Anna en invite, men jag har ett par stycken till att dela med mig av, men dessa blir inte lika enkla att få....


Anna ge dig till känna igen med mail adress så skickar jag dig en invite, för länken till din blogg verkar inte funka. Gott Nytt på dig själv!!!

Av Susanne - 7 november 2009 16:30

Alltså tjuvar och banditer, när skall ni lära er att ge fan i andras saker? Det är så tråkigt att man inte skall kunna ha saker utan att andra har begär efter samma och då stjäl det dom vill ha.


Vi fick ett samtal igår om att det hade varit några i kolonin och stulit saker som legat utanför och i ev olåsta förråd. Jag kände mig ganska säker då vi för ett par veckor sedan satte in lås på vårat förråd och att vi plockat in det mesta in dit.


Vi åkte dock ut för att kolla till och vi har inte blivit av med något. Det verkade som att dom enbart kommit över saker som inte varit av värde och jag var glad att det inte varit inbrott. Vi kanske skall investera i ett larm?


Nog om det....


Våran glade snickare har varit ute och fixat "boxar" undet taket. Jag märkte för ett tag sedan att det låg isolering på våran tomt och såg att undet taket såg det ut som att det var någon oinbjuden gäst som tänkt sig en vinter förvaring där. Nu är det ordnat. Jag hade även köpt en rått/mus skrämmare som man sätter i eluttaget så avger det ett ljud som mindre gnagare hatar. Dom får typ migrän och avlägsnar sig. Jag låter nog denna sak sitta kvar i uttaget, fast att mössen/råttorna fått det svårare att ta sig upp under taket.

Av Susanne - 17 oktober 2009 22:14

Min man har en Samsung i780. Den är köpt via Telenor och vissa inställningar går mot Telenor. Bla MMS och Internet funkade inte. Han har Telia som leverantör. Min man trodde då att vissa funktioner var låsta mot Telenor och jag sa att då hade han inte kunnat använda Telia över huvud taget om det hade varit så. Det är ju enbart ett par inställningar som pekar fel i hans fall.


Att lösa problemet med Internet var enkelt, men MMS var en hårdare nöt att knäcka.

Min man misstror mig ibland, men jag ger mig inte och har nu suttit ute och letat på Google om just detta problemet. Det visade sig vara ganska vanligt. Jag hittade ett par beskrivningar om hur man skulle ändra, men problemet var att jag inte riktigt hittade och fattade vad det var jag skulle göra. Ett par timmar senare så hade jag äntligen löst min mans problem! När man vet i vilka menyer man skall in i så är det mesta lösbart.


Heja mig och heja Google och alla som är snälla att dela med sig av sina egna problem och lösningar.


Av Susanne - 12 oktober 2009 21:11

Gissa vem som fyllde gubbe i Lördags? Jo min glade snickare och vi var bjudna på en fest där man visst skulle klä ut sig. Jag har i ett par veckors tid funderat på vad jag skulle vara. Först pirat, sedan spå kvinna, sedan pirat igen, nej spöke och så har jag hållt på. Peter visste direkt att han skulle vara "pimp" med bling bling.

Jag var i Stockholm under måndag till onsdag förra veckan i tjänsteärende. Så vi hade ont om tid. Så på lördags morgon åkte vi in strax innan 10.00 till stan för att uppsöka Bodega. Det är en affär med maskerad prylar för dom som behöver bli upplysta.

Sagt och gjort vi kom ut 1300 kr fattigare, men vi kände att vi har ialla fall lagt ner oss lite på våra kostymer. Undra vad dom andra skall vara?

Jag har ingen bra bild att presentera på Peter, men såhär såg jag ut.

  

Såhär fina var våra vänner som hämtade upp oss.

  


Och när vi närmade festplatsen så, WTF? Vad har vi nu missat, för ALLA andra såg ut ungefär såhär!

  

Det var inget maskerad tema utan vi skulle vara charter turister. Jag tyckte inte att det var direkt solklart i inbjudan, men dom flesta hade uppfattat inbjudan rätt! Jag kände mig som Bridget Jones.

Det stod något om välkomna till Aruba playa bla bla, kom utklädd eller något sådant.

Jag fattade det enbart som att vi skulle klä ut oss, inte att det var charter tema, inte hade våra andra vänner förstått detta.

Se hur våra sista goda vänner såg ut när dom klev in ungefär 1 timme senare än andra.

  

Jag som tyckte att vi köpt dyra dräkter, men här dyker Batman och sexiga Batwoman upp!
Undra vad dom kostymerna kostade? Men dom var klart snyggast på festen och vi livade ju till det. Alla andra fick ju sig ett riktigt gott skratt.

Det var roligt, men jag förstår fortfarande inte hur vi kunde missa att det var charter tema. Det roliga i historien är att dom flesta som klätt ut sig rätt med sina egna kläder bodde i området, sedan kommer vi lite mer väster ut och landar hos vårat körande par, dom hade lånat sina kläder från vänner, sedan ännu lite längre västerut så kom vi. Vi hade ju köpt medel dyra kostymer och så kommer Batman och dom ännu längre ner ut och har verkligen kryddat på sina dräkter!

Vi i väster måste ju vara analfabeter.


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kolonistugan med Blogkeen
Följ Kolonistugan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se