Alla inlägg under januari 2011

Av Susanne - 15 januari 2011 11:43

Min man anklagade mig för att ha gjort något med inställningar i routern. Igår så slutade det trådlösa att fungera här hemma, men med kabel så fungerade det bra. Imorse däremot så fungerade inte det heller och då var det mitt fel naturligtvis.


Men efter ett samtal till BBB så visade det sig att det är något fel till de som har fasta IP adresser. De visste inte om det skulle ta 5 minuter eller 5 dagar att fixa. Vilken tur att man sitter med mobila donglar också.


Fast det är lite lustigt att min man "skäller" på mig när det kommer till datorn delen här hemma, jag jobbar ju med IT så om det är någon som fixar till det som strular här hemma så är det ju jag. Fast det är väl kanske det som är "problemet" att det är jag som är inne och justerar inställningarna och så krånglar det sedan och jag har inte tid just då att fixa det.


Men just nu kan jag inte göra något åt saken, det ligger far beyond vad även jag kan göra. 

Av Susanne - 10 januari 2011 20:03

Så låter det i vår familj. Ska du laga maten så vill jag äta något annat! Så dålig på att laga mat är inte jag, men i ärlighetens namn så är min man 100 ggr bättre än mig på mat. Men mina barn åt, det var iof med hjälp av gubben som maten blev som barnen ville. Jag skar upp kyckling och alla grönsaker, sedan tog Peter över och wokade och kryddade och gjorde det sista som egentligen är det roligaste. Att skala och hacka och förbereda är ju inte så kul. Peter gillar egentligen inte när jag huserar i köket, det är så rörigt och han fattar inte hur man kan laga mat som jag gör. Kastruller och gafflar och knivar och bunkar svämmar över i köket. Han blir alldeles svettig när han ser mig och jag brukar få be honom gå ut ur köket när det är jag som lagar maten. Han får lätt en hjärtattack annars.


Vi använder oss sällan av färdiga såser, men denna från Santa Maria är helt ok.

   


Vi gör ofta så att Peter lagar maten och sedan så diskar jag undan. Men när jag lagar maten så av någon konstig anledning så är det också jag som diskar och plockar undan. Undra varför det är så? 


Jag undrar om jag ska anmäla Peter till Sveriges mästerkock? Men så såg jag att man måste kunna vara borta i hela 6 veckor. Då kommer ju barnen att svälta ihjäl här hemma. Nej han får stanna hemma och laga mäster mat hemma istället.

Av Susanne - 9 januari 2011 20:14

Undra hur många som egentliger lider av Söndagsångest? Ni vet sista dagen man är ledig innan jobb veckan börjar igen.


Jag gillar mitt jobb, jag har ett toppen jobb med toppen kollegor men ändå så har man en lite ångest över att man ska gå upp till jobbet imorgon. Det är kanske det som egentligen är mitt problem, att jag är så fruktansvärt morgon trött och jag vet att imorgon får jag inte sova hur länge jag vill.


Det är en jobbig känsla och ofta om jag varit ledig länge, som nu under jul, så har jag svårt att sova ordentligt på natten. Antagligen för att man är rädd för att försova sig.


Men som tur är så när man väl kommer till jobbet så är det skönt att komma igång igen. Mycket att göra då går dagarna alldeles för fort, men bättre det än att det går långsamt. Ja när jag tänker på det så är ju snart Fredagen här igen...

Av Susanne - 8 januari 2011 15:07

Herregud vad otränad jag är. Vi har varit ute i stugan ett par dagar och första dagen åkte vi in med bilen i kolonin och parkerade. Så långt så bra, men det började snöa och tur i oturen så hade Peter glömt sina kläder hemma så jag var tvungen att åka hem  dagen efter för att hämta väskan med kläder.


Till saken hör att det plogas inte ner i koloni området, så man tar sig ner på egen risk så att säga...


Mitt i backen upp ur kolonin så blev det bom stopp. Jag kunde bara backa och varje gång kom jag kortare och kortare upp i backen. Visst min man är stark, men inte så stark att han kan putta upp bilen. Vi fick börja att skotta. Och vad vi skottade. Ingen riktigt skottspade hade vi heller, utan en vanlig liten jävla jord spade som tog evigheter att skotta med. Efter säkert 1½ timme så kom vi äntligen upp från backen.


Sedan vågade inte jag att åka ner i kolonin och parkera mer. Däremot så åkte jag till Bauhause och köpte en riktig spade att kunna skotta med, 40 kg sand och en hink med något som ska smälta snön men vara skonsam mot djur och natur. Vi skottade upp en parkering i bostads området istället och där stod vi bra.


Dagen efter så hade vi planerat att åka och bada.

Vi åkte buss ner till Kärra centrum och gick och badade och sedan fick vi för oss att gå hem och det var inte plogat på något ställe där vi gick, så jag fick ännu lite mer extra träning + att jag skottade upp hela vägen upp till stugan.


Mina armar värker. Vad jag är otränad. Gymmet kanske är ett ställe jag skulle börja besöka?

Min började gap skratta när jag nämnde mig och gym i samma mening. Vi får se vem som skrattar sist...Antagligen min man...

Av Susanne - 2 januari 2011 20:03

Jag har en favorit blogg. Det Goda Livet. Hon skriver så att tårarna rinner. Min man undrade vad jag höll på med och så läste jag en del från hennes blogg, min man måste vara humorbefriad, han tyckte inget var roligt.


Hon och hennes son gillar Svampbob fyrkant och det gör vi i vår familj också, men denna tjej kom på att Svampbob bor i bikini botten och då kom ju frågan upp vad för slags svamp är han egentligen? Jag skrattade hysteriskt, men min gubbe fattade ingenting. Måste man förklara att det kanske syftas på underlivs svamp? 


Det är ju sådana bloggar man vill läsa, mycket humor, det ska vara underhållande och det måste jag säga att hon fått till, eller så är det bara jag som uppskattar den sortens humor. 


Läs hennes blogg så får ni er ett gott skratt.

http://regnavdagar.blogspot.com

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards