Alla inlägg under juni 2009

Av Susanne - 10 juni 2009 19:44



Just det jag har glömt att säga till Peter att jag budade på en gammal idustri lampa på Tradera. Den fick jag den med. Kommer att bli fin med allt det nya i stugan.


Bilden är tagen från Tradera, men då jag vann auktionen så känns det inte som att det gör något att jag tar den utan lov? Jag tar bort bilden när jag fått lampan så att jag kan ta en egen bild att ladda upp.


Av Susanne - 10 juni 2009 19:38


Alltså jag måste sluta buda på konkursade bolag. Jag budade för skoj skull på så otroligt coola lounge fåtöljer och tänkte att dom kommer ju att skjuta iväg i pris, men jag hade sista budet så nu är vi lyckliga ägare till även dessa 3 skönheter.


2 skall vi ha hemma, (vi skall göra iordning vardagsrummet när vi är klara i stugan och orkar ta tag i det hemma). En tänkte vi ha i stugan.


Är det någon som känner till dessa fåtöljer och ev pris på dom?

Av Susanne - 9 juni 2009 19:29



Tyvärr tog jag inga bilder, men vi var iväg och hämtade soffan, byrån, mattorna, kuddar och pläden. Min bror hade lånat en stor bil som allt gick in i.


Soffan var tung som han som lever i det varma och så var det en skruv som satt löst åt. Peter svor åt soffan och var allmänt förbannad. Efter många om och men så fick vi iväg hela ekipaget och åkte till Bauhaus. Där inhandlade vi loft trappa, ute lampor, en dörr för toa + ett runt fönster som jag skall fjäska för min glade snickare att sätta i dörren. En duschblandare och munstycke med stång. Beställde även dusch väggar.


Åkte vidare till stugan och där var det enklare när vi insåg att soffan kunde ju tas isär. Vi bar in allt och sedan var nog det mesta frid och fröjd, förutom att Peter var trött och jäkligt hungrig. Men Peter var otroligt glad över mattorna. 2 mattor har vi hemma, den svarta i köket och den blå i hallen och den röda har vi lämnat kvar.


Vi måste rensa upp tomten innan helgen för annars blir det svårt att sätta resten av panelen.


En snäll granne skall hjälpa mig att köra med släp kärra.

Av Susanne - 8 juni 2009 19:27



Var uppe vid stugan för att kolla lite hur det går. Panelen är på väg upp och köket håller på och monteras.

 


 



 






Av Susanne - 7 juni 2009 17:55


Vi var på Ikea och köpte ett mindre tvättställ, Lillången med tillhörande underskåp. Det är ett av dom mindre och smalare tvätt ställ i normal pris klass vi har hittat, men jag är ändå orolig att det är lite för djupt. Dörren sitter väldigt nära hand fatet. Vi får se när dörrkarmen kommer upp om det blir bra.


1835 kr gick det på med hand fat, underskåp och en blandare Dalskär. Man kan ju inte mer än säga att Ikea har billiga priser.

Av Susanne - 6 juni 2009 17:29


Idag har Peter och våran granne lagt hela vårat golv och badrummet är fogat och klart. Det blev så bra alltihop.

 


 


Nu väntar jag bara på att köket skall sättas ihop då blir det tomt på golven vilket kan behövas då vi skall hämta soffa, mattor och byrå på Tisdag. Jag tänkte att om vi ändå har en liten last bil så kan vi ju lika gärna åka och köpa en loft stege, en badrums dörr, en toa stol och dusch dörrar. Jag hoppas att vi får plats i bilen så behöver jag inte tänka på att fixa bil till detta. Nästa projekt efter detta är att städa udan på tomten.


Min bror dömde ut våran slipning och målning och har påbörjat "renovering" av våra misstag. Det blir otroligt mycket bättre när en som kan sina saker gör det.


Elektrikerna var här i veckan och började dra el kablar. Hoppas att dom hinner med det mesta denna veckan och att jag kan få en VVS.


Av Susanne - 4 juni 2009 19:41


 Noel har varit jätteförkyld hela veckan och det blir bara värre och värre. Jag fick jätteont i halsen igår och både jag och Noel har sovit dåligt inatt. Jag fick lov att stanna hemma idag och vi har sovit bort halva dagen jag och Noel.


En sak jag tänkt på i eftermiddag är att egentligen är det helt fel att kalla vårat hus för kolonistuga, för det är det inte. Det är en mini villa. Jag vet egentligen inte vad som kännetecknar en "äkta" kolonistuga, men det känns som att en sådan är byggd för längesedan, har varken vatten eller avlopp eller ibland inte ens el, och är jäkligt dålig isolerad och den är byggd med det som fanns till hands, men snacka om hur mycket charmigare dom än mot dom nya stugorna.


Men hade det inte varit för att jag snubblade över detta området så hade jag aldrig fått min man med på att köpa en stuga utan avlopp och vatten. Han måste ha riktig toa och en dusch och han är väldigt glad över alla moderniteter som han nu kan avnjuta även ute i våran koloni stuga. Jag hoppas att det en dag i framtiden blir lagligt att få bo året om i sin stuga så att man kan få njuta av den alla dagar om året. Tänk vilket billigt boende vi skulle få när vi blir pensionärer och det kommer antagligen att behövas.


 Vi lägger verkligen ner oss för att få det så som vi vill ha det. En stor ekonomisk post som vi slipper är badrummet och mosaiken i köket, och pga av det så har vi kunnat unna oss ett lite dyrare kök med dyrare vitvaror tex.


Det har verkligen varit guld värt att vi känner folk i branschen som är änglar och ställt upp så mycket som alla gör. Vi har fått upp vårat hus på rekordtid och då har det inte jobbats heltid på det. Men har man hjälp av proffs så går det undan. Jag är jättetacksam.


/SG

Av Susanne - 3 juni 2009 19:11



Jag har varit ute för att måla dom 2 sista väggarna som går att måla. Kom på att det inte var en jättelysande idé då det var ganska mörkt och vi inte har någon belysning därute. Men har man börjat så var det bara att full följa. Vi får se hur det blev när vi ser det i riktigt ljus. Taklisterna ser inte kloka ut för det är 2 olika vita färger på dom, min glade snickare kommer att bli "galen" på mig att jag inte maskerade först, men vi glömde av att köpa maskerings tejp och då tänkte jag att jag får måla om dom en gång till när väggarna är klara. Med maskerings tejp och allt!


Många av väggarna har vi missat att slipa bra, så det blir att tapetsera ett par väggar för att spackla och slipa och måla om vägrar jag.

Jag orkade inte bry mig för jag har så otroligt ont i halsen och vill bara hem och lägga mig. Men jag tänker dock måla alla väggarna för vem vet när vi får tummen ur och tapetsera och innan dess så vill jag gärna ha det beboligt och vill inte att det skall se ut som en byggarbets plats.


Jag såg i taket att det verkar lysa igenom på ett par ställen så det blir att måla det en tredje gång. Jag är trött och vill avsluta. Det står grejer precis överallt och till på råga på allt så måste vi hämta våra auktions fynd på tisdag och dessa måste vi ju frakta ut till stugan.


Peter och grannen skall åka ut tidigt på lördag för att spacka, måla taket hoppas jag och börja lägga golv, sedan hoppas jag att mina glada snickare kommer ut och börjar att montera ihop köket, sätter upp lister runt fönstrerna och sätter upp panelen på utsidan. Då blir det fritt på golvet för badrummet blir klart denna helgen och mina nya möbler får plats.


 Visst blir man trött bara av att se dessa bilder?

 


Badrummet som skall vara klart denna helgen. Det kommer att bli skit snyggt, jag lovar. Jag blir avundsjuk på mig själv då allt i stugan är finare och bättre och snyggare än vad vi har hemma och här kan vi tyvärr inte bo hela året om...


 


Denna mosaik skall vi ha i köket. Först hade jag tänkt en vit mosaik, men då väggar och kök är vitt så tänkte jag om och tycker nog att det blir fint med lite färg på mosaiken. ( Vi får ju den gratis dessutom ).

 






Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards