Alla inlägg under maj 2009

Av Susanne - 7 maj 2009 17:16

Såhär ser det ut idag.

Det finns riktiga fönster och en "balkong" dörr. Hela taket är uppe.

Idag skall dom lägga i botten golvet och isolera så långt tiden räcker till.

 Dom är ju så snabba och duktiga!

Det är helt fantastiskt att det står ett hus här nu!


En annan kolonist som åkte förbi häromdagen blev lite förbluffad, för här fanns ju inget hus för bara ett par veckor sedan. Vi har ju anlitat proffs, vad annat kan man vänta sig? Vi har kommit "ikapp" och "gått" om grannen i hus bygget. Dom har byggt sedan Augusti och då har dom byggt snabbt jämnfört med vissa som inte har byggt något på flera år. Ett hus är påbörjat för snart 5 år sedan och det är inte på långa vägar färdigt. Jag har för mig att det finns en tids gräns, men det kan vara en tids gräns på hur länge man får ha tomten innan man börjar bygga. Skall kolla upp det av nyfikenhet.





 


 




Av Susanne - 6 maj 2009 18:43


Jag vet inte vilken bäddsoffa vi skall ta. Det finns ju inte så många bäddsoffor och ursäkta mig möbel industrin, dom flesta bäddsoffor är helt enkelt skit fula. Jag var och kollade in en bäddsoffa på Mio, men den är för hård och inte så snygg eller bekväm som jag vill ha. Den soffan jag spanat in är en som heter Rambo men den kostar och är väldigt stor men bäddmåttet är väldigt genröst på 160 cm. Men jag vet inte om det blir så bra om vi har en soffa som upptar hela vårat enda lilla rum vi egentligen har.


Men så finns det en soffa som heter Fandango som är en lite mindre variant och kostar mindre, den skall jag åka och kolla på. Den kostar 10.490 från möbel mästarna. Någon som har denna soffa och tycker att den är ok?

Av Susanne - 2 maj 2009 20:42


Då tänkte jag berätta hur hela den "spännande" historien gick.


Jag sov jättedåligt hela natten, jag kommer aldrig mer att bygga något.

Vaknade flera gånger under natten och hade svårt att somna om, men 7.30 så vaknade jag och gick upp. Väckte Peter och Noel och strax innan 9.00 var vi på väg.


Det visade sig att min glade snickare hade glömt att avboka grävaren så strax innan 10.30 så dök det upp 2 grävare.


1 grävare fick sätta igång med avloppet och den andre fick ta bort vårat "berg" på tomten. Han planade ut marken bakom huset mot ett dike och det blev jättebra.


Men nu till den mer spännade delen, hur går det med avloppet? När dom grävt en liten bit så stöter dom på en brunn som ingen sett, men den var utsatt på en karta. Den har under årens lopp blivit dold av jord. Antagligen av gräs som förmultnat, men ingen vet.


Jaha detta kan bli hur dyrt som helst då det behövs kallas in avloppssugare. Den första var för liten så hux flux står det 2 stycken här. Dom kostar runt 1600 kr i timmen!. Herre gud jag måste härifrån.


Den glade snickaren börjar bli hungrig och jag bestämmer mig för att avlägsna mig för att köpa mat och inte behöva tänka eller se vad som görs.


Jag kommer tillbaks och får reda på till min lycka, det är inget fel på avloppet! Inga brott ingenting! Det har varit stopp i avloppet längre upp, brunnen har varit fylld och våran "olycka" väckte brunnen till liv! Puh det är inte vårat fel, utan vi har faktiskt uppdagat ett framtida problem med skit proppen som hade kunnat bli en katastrof för vissa kolonister som fått översvämmning i sina stugor.


Vi behöver inte oroa oss mer för det är inte vårat problem längre. Jag tycker att vi borde bli hyllade.


Det såg ut såhär när dom var klara efter flera timmar.

 


Stugan ser ut såhär när vi skall åka, ena takhalvan är klar.

 


Peters favort ställning och favorit syssla.

 


Jag har sovit gott hela natten efter detta kan jag tillägga.

Av Susanne - 1 maj 2009 12:37


Idag när jag skulle åka ut för att kolla till och ev täcka över mina nyplanterade plantor, så kommer det en herre från kolonin och säger att ett avlopps rör har sprungit läck där vi har lagt vårat grus. Med andra ord så är det vi som orsakat detta när vi lassat av gruset. Helvets skit tänkte jag i mitt tysta sinne. Gick bort till den grupp av människor som samlats runt skit pölen och pratade lite med dom. Jag satte genast igång med att ringa runt till b.la vatten verket för att försöka få till någon som kunde komma ut och kolla på olyckan. Det är ju inte det lättaste att få tag i någon just 1 Maj.


Efter många timmars väntande och ringandes, så fick vi besked att ingen kunde komma just idag, utan vi skulle få ut en entreprenör på Lördagen runt 10.00 som skulle fixa till detta.


Vatten verker anser att detta är en privat angelägenhet och kan inte göra något utan att fastighets kontoret godkänt ett utryck. Det är ju lätt att få ett sådant godkännade just denna dagen. Men dom på vatten verket har varit jätte hjälpsamma och fixat hit folk tills imorgon. Ros till er!


Vi insåg att idag får vi inget grävt. Herrarna som är i kolonin är så hjälsamma och snälla, men dom har en tendens att oroa upp sig i onödan. Pölen är inte så stor och det sprutar ju inte direkt upp så jag misstänker att det är en ganska liten läcka och ingen katastrof just idag, men jag håller tyst och säger inget.


Jag både brände mig och sov jättedåligt under natten. Jag såg bara pengarna rulla iväg och visste inte om vi hade någon försäkrings som skulle täcka detta.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards