Alla inlägg under maj 2009

Av Susanne - 14 maj 2009 18:27


Jag har inhandlat vägg ord från

http://www.myfirstroom.se


Var på rea så ink frakt blev det 347 kr. Kan tyckas dyrt för lite ord, men vi skall ha vitmålade väggar över allt så det känns som att det är bra att piffa upp allt det vita. Man kan ju chablonera själv, men vad skönt när det bara är att sätta upp utan att behöva kladda ner väggen. Dessutom går ju detta att ta bort enkelt.


Av Susanne - 14 maj 2009 14:17


Jag glömde skriva något om odlings lotten. Tomat plantorna lever men en del av dom ser änna ynkliga ut. Men vi vattnade ordentligt och satte på fiber duken igen så får vi se. Solrosorna och chillin är hel stendöda. Men det har börjat att växa det jag och Noel sådde.


Morötter, Noels 2 pumpor + lite blom frön, dill, sallad osv. Det ser ut att bli ganska mycket, när skall man gallra?


Vi tryckte även ner ett par potatisar i den tomma pallkragen. Jag måste köpa en till för jag tog en av pallkragarna till tomaterna och nu lär ju potatisen behöva en till. Och jag skall ha en krage till jord gubbar.


På tomten skall Peter få gräva upp lite hålor för jag vill ha ett par bär buskar som svarta och röda vinbär. Groparna får nog vara rejäla om dom skall överleva.

Av Susanne - 14 maj 2009 12:25


Jag blir lite avundsjuk när jag surfar runt på olika kolonihemsidor. Att redan ha en mysig trädgård! Vi måste ju anlägga en helt ny trädgård och det är kanske inte våran starka sida. Tomten är ojämn med hål och jorden är ingen jord utan en enda stor ler klump.


En gång i tiden var här en åker, men gissa vad kommunen gjorde? Dom sålde och fraktade bort all matjord och så fick kolonisterna inte någonting kvar av den fina jorden! Som ordförande i kolonin sa, det är rent av kriminellt att göra så!


Nu vet vi inte riktigt hur vi skall göra, skall vi fräsa upp hela tomten och köpa färdig gräsmatta, eller skall vi schakta bort en del av leran och beställa jord och lägga ut på tomten?


Finns det inget program där dom vill anlägga trädgårdar dit jag kan skicka in en intresse ansökan? Som kan komma och göra iordning våran tomt.


Vi penumerera nu på Allt om trädgård så jag hoppas att vi via den och sidor på nätet skall få inspiration och tips på hur vi kan göra våran tomt sådär lummig och mysig.


Jag vill ha ett äppleträd eller kanske ett körsbärs träd.

En syren buske vill jag också ha.

Av Susanne - 14 maj 2009 11:07


Jag är hemma med ett febrigt barn idag. Han vaknade imorse och hade feber och när han får feber så blir han alltid illa mående. När han var mindre så spydde han ner sängar och golv, men nu verkar inte illamåendet vara lika kraftigt. Eller det tar jag tillbaks, han kräktes visst, men nu har han åtmindstone "kontroll" över det. Det blev först i handfatet och sedan i en spann. Kanske lite mer info än vad folk vill ha, men det bjuder jag på.


Det var för lustigt igår, jag glömde skriva det, men en kolonist kom bort till oss och berättade att hon suttit och letat information om Rot avdrag för kolonistugor.


Man får faktiskt göra avdrag även för kolonistugor men det är en djungel och väldigt oklart. Jag trodde inte att man fick göra avdrag, men enligt denna person så kan man visst göra det.

En sak är väldigt klar och det gäller enbart för stugor över 5 år, så den biten behöver ni inte ringa och fråga om.

Jag fick ett namn och ett telefon nummer till en person som arbetar med dessa frågor och om det är någon som är intresserad så kan ni höra av er till mig så kan ni få namn och nummer. Så om ni är osäkra på om ni har gjort ett jobb där ni faktiskt kan göra avdrag så kan ni ringa och få klarhet från denna person.


Men iallafall när hon letade efter Rotavdrag så hittade hon min blogg och hajjade till för hon kände ju igen området och vårat hus ;-)


Bilderna från igår är tagna med mobilen, för när jag tog upp kameran så var det tomt i batteri facket. Jag hade satt batteriet på laddning så det satt i 2 hål i väggen hemma. Men bilderna blev ju hyffsade ändå.

Av Susanne - 13 maj 2009 20:34


Idag åkte vi ut för att prata om vatten rören. Antingen så sätter vi vatten beredaren under köks bänken, vilket ger ett lite snyggare estitiskare look inne i badrummet, eller så kör vi på den säkra vägen om det skulle bli en läcka i beredaren. Jag vill vara på den säkra sidan så det får bli inne i badrummet. Vi köper ett skåp med en dörr och sätter framför både tvättmaskin och vatten beredare så blir det estitikst snyggt. Tack glade snickaren för det tipset. Sedan så kommer ju rören att ligga utanför väggarna, men det säkra före det osäkra, inte så kul om ett rör skulle gå sönder så att man får riva ner ett par väggar.


Här ser man köket till höger och skymtar badrummet till vänster.



Här är upp till loftet.



Huset med våran sjukt snygga dörr. Vi körde som dårar ner till Beijer bygg och rusade in strax innan 18.00 och hann köpa både lås och en dörr stopp.

Dörrstoppen för att slippa att dörren slår igen med ett pang!


 


Här är ut från köket. Där skall vi ha ett inglasat rum,  med en öppen veranda en bit in bakom huset. Det skall vara en skjut dörr, det är en väldans massa avundsjuka eller vad det kan vara i kolonin när man slänger upp en skjutdörr. Det måste nämligen vara en öppen sida, antar att det är fastighets kontoret som betämt detta?, men med en skjutdörr så är ju rummet öppnings bart. En gång i tiden så har man ju fått igenom att får bygga större från 27 kvm till 30 kvm, så då borde vi kunna få igenom en skjutdörr i områdes bestämmelsen?


Man kan ju inte bo i huset under vintern så jag förstår inte detta att man inte får sätta en skjut dörr och det är ju ett plast tak så det är ju inte direkt så att man har det som ett extra sovrum om det skulle vara kruxet! Men man förlänger ju sin period tills dom stänger av vattnet. För oss som är 4 personer som skall bo här så är detta ute rum guld värt för oss. Vi får ta den fajten om det skulle uppstå. Vi lever ju i 2000-talet och inte på 1800-talet. Vi är moderna bekväma människor och paradoxal nog så skall det senast 2012 vara vatten och avlopp i alla kolonier, hur går det ihop med enkla stugor? Vi får se jag kanske kommer engagera mig ordentligt i detta. Men det ordnar sig, bara man är smidig så bruka det mesta lösa sig.



Här är symaskinen med tillhörande bord jag köpte. Sjukt billigt för denna, 2ookr i detta otroliga skick. En av snickarna tyckte jag skulle sälja det för en dyrare peng och köpa ett slitnare ett, men jag behåller nog detta.


 



Av Susanne - 12 maj 2009 20:06


Idag har våra grannar hjälpt Peter att köpa och köra upp en dörr som vi köpt på K-Rauta.


Nu finns det ingen bild på just den vita dörren, men denna fast i vitt har vi köpt. Garda 5495 kr.



Sedan så har jag letat efter ett gammalt symaskins bord. Ni vet en sådan man trampade på och sydde med en smides underdel. Har varit på loppis ett par gånger men utan resultat och på blocket tar dom för mycket betalt. Vi skall ju ha det ute i växt huset och då vill jag inte betala för mycket.


Döm om min förvåning när jag gick in på Ebbes Hörna så står det ett symaskins bord mitt framför ögonen och då var jag bara där i ren nyfikenhet.

 200 kr kostade det.


Peter och grannen hämtade det också och Peter ringer till mig och säger att det är i jättefinst skick och till våran förvåning så finns det en symaskin infällt i bordet, en husqvarna och dessa vill dom ha uppemot och över 1000 kr på blocket! Ett riktigt fynd. Det hade jag inte räknat med, känns ju lite tråkigt att då ställa ut det i växt huset. Men vi får se.


Nu är bordet ute i kolonistugan så jag får ta foto på det imorgon. Jag skall ut imorgon för att ta lite kort och för att vattna på min odlings lott. Jag är lite rädd att mina stackars tomat plantor är helt sten döda. Men vi ser det imorgon.



Av Susanne - 8 maj 2009 20:03


Får jag fler besökare?


Jag och min man pratade om detta och för att kolla min teori så kör jag denna.


Får jag många besökare efter detta så kanske jag lägger upp en tilltalande bild.

Av Susanne - 8 maj 2009 17:37


I Lördags så åkte jag till Ikea för att köpa planterings påsar. Vi behöver verkligen plantera om en del växter. Dom är väldigt billiga och faktiskt både praktiska och snygga. 29 kr för en påse.


Till min förvåning så var ju kassarna enorma och det går nästan 50 liter jord i EN kasse. Jag har ju köpt 10 kassar. Vi bestämde oss för att inte fylla kassarna fulla. 1: delvis för att plantorna inte just nu behöver det, 2: vi har bara en 50 liters jord påse och 3: att det blir så otroligt tung att frakta ut dom till kolonin.


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards